Strony

14 lut 2011

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i fetą



Ostatnio staram się ograniczać łuszcze (te szkodliwe;) 

i robię sałatki z dodatkiem oliwy a nie z majonezem.
Wiecie jak trudno jest znalezć
przepis
na właśnie taka sałatkę. Trzeba kombinować:))
 

Składniki:
250g makaronu
(u mnie świderki pełnoziarniste)
  1 mała puszka tuńczyka (185g)
1 puszka groszku
1 czerwona papryka
1 czerwona cebula

  1 małe opakowanie serka feta
szczypiorek
1 opakowanie sosu sałatkowego
greckiego (Knorr)


Makaron ugotować w osolonej wodzie.
 
Ostudzić. Tuńczyka i groszek odsączyć.
Paprykę, cebulę i fetę pokroić w kostkę.
Szczypiorek posiekać. Całość wymieszać.
Polać sosem przygotowanym wg. instrukcji na opakowaniu.


4 komentarze: