Jeśli lubicie ciasto bananowe to te muffiny też powinny
Wam zasmakować. Jedyne co bym w nich
zmieniła to kruszonka. Następnym razem zrobię z
własnego przepisu;) Przepis stąd
Składniki na
12 sztuk:
1,5 szklanki mąki
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku
do pieczenia
1/3 łyżeczki soli
3 bardzo dojrzałe banany
3/4 szklanki cukru
1 jajko
1/3 szklanki
rozpuszczonego masła
Składniki na
kruszonkę:
1/3 szklanki brązowego cukru
2 łyżki mąki
1 łyżka masła
1/8 łyżeczki cynamonu
W misce wymieszać mąkę, sodę, proszek sól.
W drugiej ubić jajko, cukier, rozpuszczone
i przestudzone masło oraz
rozgniecione na pure banany.
Mokre składniki wlać do suchych.
Szybko wymieszać tylko do nawilżenia składników.
Ciasto nałożyć do foremek do 3/4 wysokości.
Składniki na kruszonkę zagnieść.
Posypać wierzch muffinek.
Wstawić do wcześniej nagrzanego do 190
stopni piekarnika i piec ok. 15-20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz