Strony

3 lut 2011

Rolada z jabłkiem


Na deser proponuję Wam
bardzo szybką roladę
z jabłkiem. Uda się każdemu:)) Przepis pochodzi z
forum cincin.

Składniki:
 4 jajka
1/2 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki pszennej
1 płaska łyżeczka
proszku do
pieczenia
5-6 średniej
wielkości jabłek


Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem.
Blaszkę o wymiarach
25x40 lub trochę mniejszą
wyłożyć papierem do pieczenia.
Jabłka odsączyć z nadmiaru soku (można dodać do
nich trochę cynamonu)
i wyłożyć je na blaszkę.
Następnie na jabłka
wylać ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku
ok. 20-30 minut
w 180 stopniach (na złoty kolor).
Po upieczeniu ciasto odwrócić,
zdjąć
papier i zwinąć w ciasto w roladę.

Posypać cukrem pudrem lub udekorować czekoladą.

3 komentarze:

  1. uwielbiam robic rolady, tym przepisem przypomnialas mi, ze juz dawno sie za nie, nie brałam, dzieki za odkurzenie pamieci, a twoja wyglada apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rzadko robi się u nas rolady, ale ta wygląda zachęcająco i nieskomplikowanie ;)

    OdpowiedzUsuń