Dzisiaj propozycja dla zabieganych.
Rogaliki z ciasta francuskiego
z dodatkiem nutelli.
Oczywiście, że lepiej by smakowały z
własnoręcznie przygotowanym ciastem
ale na to potrzeba i czasu i umiejętności.
I chęci:))
A ja czasami mam ochotę zjeść
coś słodkiego "na szybko" :))))
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego (u mnie tradycyjnie świeże)
nutella
1 żółtko+1 łyżka mleka
do posmarowania wierzchu
Jeśli mamy ciasto mrożone najpierw rozmrozić.
Rozwinąć ciasto i przekroić wzdłuż na dwie części.
Każdą pociąć w trójkąty.
Na każdy nałożyć nutellę i zwinąć od
szerszego końca tworząc rogalik.
Posmarować rozmąconym jajkiem z mlekiem.
Piec w 200 stopniach ok. 15 minut.
Rogaliki z nutellą są przepyszne, najlepsze gdy są jeszcze delikatnie cieplutkie...Mniam :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy za dołączenie do Wykrywacza :) Zapraszamy na nasz profil na facebooku i dodanie nas do ulubionej listy blogów przez nas kanał RSS! Czekamy na kolejne zdjęcia, pozdrawiamy! :)
OdpowiedzUsuńjestem ostatnio trochę zabiegana. ale na takie cudne rogaliki na pewno znalazłabym czas. na upieczenie, ale przede wszystkim na zjedzenie.. :-)
OdpowiedzUsuńRogaliki wykonane:) zrobiłam z nutellą i marmoladą. Pyszności:)
OdpowiedzUsuńtakiego przepisu było mi trzeba :) uciekam do sklepu a później do kuchni :) dziękuje!
OdpowiedzUsuń