U mnie znowu w kuchni króluje schab:)
Nie wiem czemu jest tak nazwany
ale przepis dostałam pod taką
nazwą i tego nie zmieniam.
Jest to w zasadzie pieczeń ze
schabu z warzywami.
Schab jak schab ale te warzywa
....dla mnie mniam:))
Składniki:
ok. 1kg schabu na pieczeń kilka ząbków czosnku
lub czosnek granulowany sól, pieprz
musztarda
2 duże cebule 2-3 duże marchewki
1/2 sporego selera
Schab natrzeć czosnkiem.
Posypać solą i pieprzem.
Posmarować obficie musztardą.
Włożyć do naczynia żaroodpornego lub
rękawa do pieczenia.
Obłożyć pokrojonymi w plasterki warzywami.
Całość jeszcze raz posypać czosnkiem.
Podlać odrobiną wody lub bulionu.
Wstawić do nagrzanego do 210 stopni
piekarnika i piec ok. 15 minut.
Zmniejszyć do 180 i piec jeszcze ok.1,5 godziny.
Nie wiem czemu jest tak nazwany
ale przepis dostałam pod taką
nazwą i tego nie zmieniam.
Jest to w zasadzie pieczeń ze
schabu z warzywami.
Schab jak schab ale te warzywa
....dla mnie mniam:))
Składniki:
ok. 1kg schabu na pieczeń kilka ząbków czosnku
lub czosnek granulowany sól, pieprz
musztarda
2 duże cebule 2-3 duże marchewki
1/2 sporego selera
Schab natrzeć czosnkiem.
Posypać solą i pieprzem.
Posmarować obficie musztardą.
Włożyć do naczynia żaroodpornego lub
rękawa do pieczenia.
Obłożyć pokrojonymi w plasterki warzywami.
Całość jeszcze raz posypać czosnkiem.
Podlać odrobiną wody lub bulionu.
Wstawić do nagrzanego do 210 stopni
piekarnika i piec ok. 15 minut.
Zmniejszyć do 180 i piec jeszcze ok.1,5 godziny.
Wypróbuje bo schabik u mnie schodzi jak woda ;)
OdpowiedzUsuń