Jak co piątek u mnie rybka. Tym razem z przepisu
znalezionego kiedyś na Smacznym.
Nie wiem czy z Meksykiem
ma coś wspólnego (pewnie tak jak
ryba po grecku z Grecją:) ale u nas z talerzy
zniknęła w 5 minut. Bardzo polecam!
Składniki:
1 kg filetów rybnych
2 cebule 2 czerwone papryki
1 puszka ananasa
1 mały koncentrat pomidorowy
4 łyżki pikantnego keczupu (ja dałam łagodny)
przyprawa do ryb
sól i pieprz
Rybę pokroić na kawałki. Posypać przyprawą do ryb.
Usmażyć na oleju. Zdjąć z patelni.
Na pozostały tłuszcz włożyć pokrojoną paprykę z cebulą.
Smażyć aż będą miękkie. Dodać pokrojone na kawałki
ananasy razem z syropem. Chwilkę razem smażyć.
Dodać koncentrat i keczup.
Dokładnie wymieszać z sosem, włożyć rybę.
Doprawić solą i pieprzem. Dobre z ryżem:))
jakie smaczne połączenie.
OdpowiedzUsuńCo piatek rybka:) To tak jak u mnie.
Dziś zapiekała się pod szpinakiem:)
Pozdrawiam i zapraszam do mnie
http://dream-about-muffins.blogspot.com/
Jestem po degustacji :)
OdpowiedzUsuńPotrawa szybka do wykonania. To taka ryba w sosie słodko - kwaśnym.
Pozdrawiam !