Doprawdy nie wiem czy tak
faktycznie robi się
piersi z kurczaka w Meksyku
ale przepis pod taką nazwą
znalazłam w gazetce "Przysmaki".
Wiem za to, że piersi
robi się błyskawicznie i smakują
naprawdę dobrze:)
Składniki dla 2 osób:
2 filety z kurczaka (po ok. 180g)
1 jajko
chili w proszku
ostra papryka w proszku
sól, pieprz
1 ząbek czosnku
natka pietruszki-
-ok. 1/2 pęczka
(u mnie z braku
pietruszki koperek)
(u mnie z braku
pietruszki koperek)
Mięso umyć i osuszyć za
pomocą papierowego ręcznika.
Na głęboki talerz wbić jajko.
Dodać pokrojoną drobno natkę,
chilli, pieprz, sól, paprykę i
przeciśnięty przez praskę czosnek.
Na patelni rozgrzać oliwę.
Filety obtoczyć w jajku z przyprawami.
Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Wygląda zachwycająco! Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńale ma pyszny kolor to mięso!
OdpowiedzUsuńdość częste danie na moim stole :D uwielbiam ! :)
OdpowiedzUsuńAle jestem głodna! ;-) Wyglada przepysznie :-)
OdpowiedzUsuńTakie proste dania są najsmaczniejsze i duży plus za brak panierki wchłaniającej tłuszcz :)
OdpowiedzUsuń