Dzisiaj wracamy do mięsa
a dokładnie do mięsa drobiowego.
Propozycja jaką mam dla Was
to roladki z nadzieniem z rozmarynu.
Składniki dla 2 osób:
2 filety z kurczaka
sól, pieprz
czerwona słodka
papryka w proszku
Składniki na nadzienie:
1 ząbek czosnku
3 gałązki rozmarynu
2-3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy
sól, pieprz
Każdy filet rozbić tłuczkiem.
Posypać solą i pieprzem.
W mozdzieżu utrzeć igiełki
rozmarynu z czosnkiem, oliwą,
sokiem z cytryny, pieprzem i solą.
Powstałą masę rozsmarować
na mięsie i zwinąć w roladkę.
Spiąć i posypać papryką.
Smażyć na oliwie lub
upiec w piekarniku.
2 filety z kurczaka
sól, pieprz
czerwona słodka
papryka w proszku
Składniki na nadzienie:
1 ząbek czosnku
3 gałązki rozmarynu
2-3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy
sól, pieprz
Każdy filet rozbić tłuczkiem.
Posypać solą i pieprzem.
W mozdzieżu utrzeć igiełki
rozmarynu z czosnkiem, oliwą,
sokiem z cytryny, pieprzem i solą.
Powstałą masę rozsmarować
na mięsie i zwinąć w roladkę.
Spiąć i posypać papryką.
Smażyć na oliwie lub
upiec w piekarniku.
Uwielbiam wszelkiego typu roladki drobiowe szczególnie z warzywami. Twoje wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńAle apetyczne roladki :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńJej usunełam przez przypadek kom:(
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie roladki są takie aromatyczne i akurat mam świeżutki rozmaryn:)
Zapraszam do siebie przy okazji i pozdrawiam:))
http://kuchareczkamala.blogspot.com
Przepiękne roladki, kuszą wyglądem...
OdpowiedzUsuńwczoraj pieklam ciasto z Pani przepisu to z kawą inką tylko nie miałam inki i dodałam kawę rozpuszczalną Jacobs Velvet wyszło mi piękne wysokie, wilgotne i pachnące...przepyszne wystarczyło 30 min i ciasta już nie było.. dziś upiekę kolejne bo bedą u mnie goście.
Bardzo proszę o więcej tego typu przepisów na ciasta!!!
Bardzo się cieszę i postaram się coś jeszcze ciekawego znalezć:)
Usuń