Strony

10 sie 2011

Pasta jajeczna z szynką


Przepis na pastę dostałam
już
bardzo dawno temu
od koleżanki.
Robię ją co jakiś czas
i chętnie
pałaszujemy
na śniadanie lub kolację:)

Składniki:
5 jaj
2 plasterki szynki
pół pęczka szczypiorku
4-5 dog żółtego sera
ok.3 łyżki majonezu
sól, pieprz

Jaja ugotować na twardo.
Ostudzić i zetrzeć na tarce
o grubych oczkach.
Szczypiorek drobno posiekać, szynkę
pokroić w kosteczkę.
Ser zetrzeć na tarce.
Dodać sól, pieprz i majonez.
Dokładnie wymieszać.

7 komentarzy:

  1. Bardzo lubię paste jajeczną i mimo, ze robiłam wczoraj, to mogę się jeszcze dzisiaj poczęstować?
    Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Narobiłaś mi ochoty na taką pastę.

    OdpowiedzUsuń
  3. szybko, prosto i smacznie. i mamy pyszne śniadanko;)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam pastę jajeczną!!! przypomina mi dzieciństwo i czasy przedszkolne, często na śniadanie nam podawali :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak w sam raz do kanapek do pracy

    OdpowiedzUsuń
  6. Też uwielbiam wszelkie pasty kanapkowe, a ta jest super, bo może być nawet na piątek, jeśli odejmiemy szynkę ;)

    OdpowiedzUsuń